Sl. Bistrica: Klub študentov v tožbi
Družba
Tipografija

Vrata mladinskega centra v Slovenski Bistrici, ki ga upravlja slovenjebistriški klub študentov, so že eno leto zaprta. Odpro se le ob dogodkih kluba, ki pa so, glede na trditve nekdanjega najemnika prostorov Jureta Detička iz podjetja BitSpot, bolj izjema kot pravilo. Na klubu študentov to trditev zavračajo, saj da so se preusmerili iz prirejanja zabav za dijake in študente na organizacijo delavnic in izobraževanj.

Prostori kluba obsegajo klubsko pisarno, gostinski lokal v pritličju in še večji prostor (z ozvočenjem). In za gostinski lokal klub študentov podjetju Bitspot ni računal najemnine, navsezadnje podjetje ni opravljalo zgolj gostinske dejavnosti, klubu je pomagalo tudi pri organizaciji prireditev. Potem ko so lani večdnevne padavine slovenjebistriškim študentom odplavile glasbeno prireditev, so še sporočili, da niso sposobni kriti fiksnih stroškov prostorov, zato so prekinili sodelovanje s podjetnikom in zaprli vrata mladinskega centra.

Kljub temu da je lani Klub Študentov Slovenska Bistrica na račun prejel 93.076 evrov prihodkov (za primerjavo – vsa kulturna društva v Slovenski Bistrici skupaj prejmejo 105.390 evrov), pa se je število prireditev drastično zmanjšalo, opozarja Detiček. »Dejstvo je, da so člani kluba ob prekinitvi pogodbe obljubljali, da bodo aktivnosti v mladinskem centru nadaljevali in mladim ter vsem drugim še naprej nudili možnost za udejstvovanje v prostorih, ki so jih v ta namen brezplačno dobili v uporabo od Občine Slovenska Bistrica. Vendar po letu dni mladinski center še vedno ne deluje, razlog za to pa, glede na višino sredstev, s katerimi razpolagajo, ne more biti finančna nezmogljivost, kot so člani KŠSB ves čas navajali. Število projektov, ki so vključevali mlade z vseh področij njihovega delovanja, se je z 80 v enem letu, ko je mladinski center obratoval in sem ga vodil jaz z družbo BitSpot, d. o. o., zmanjšalo na vsega pet projektov.« Dodal je, da v lokalnem okolju obstaja veliko oseb, ki so pokazale velik interes za pomoč pri izvajanju aktivnosti, s katerimi bi mladinski center živel.

KŠSB očitke o neaktivnosti zavrača

Nesporazum se bo rešil na sodišču

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od danes velja nov zakon za mučitelje živali: višje kazni in zapor Od danes velja nov zakon za mučitelje živali:...
Sobota, 11 Junij 2016 10:36
Mučiteljem živali se od danes obetajo strožje kazni. Uveljavlja se namreč novela kazenskega zakonika...

Preberite več...

Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti Zdravniki svetujejo: Kako zdraviti bolečine v peti
Ponedeljek, 01 Maj 2017 12:42
Bolečina v peti je pogost problem, ki v svoji najhujši obliki lahko zelo ovira hojo in druge aktivno...

Preberite več...

Ptujčanko v avtu pričakala kača Ptujčanko v avtu pričakala kača
Sreda, 08 Junij 2016 17:51
Regijski center za obveščanje je bil okrog 17. ure obveščen, da ima občanka na Osojnikovi cesti v av...

Preberite več...

Zaščitne maske niso več obvezne! Zaščitne maske niso več obvezne!
Četrtek, 28 Maj 2020 16:25
Po odločitvi vlade bodo od ponedeljka v Sloveniji dovoljene javne prireditve do 200 oseb. Prav tako ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300