Vsako na cesti izgubljeno življenje je preveč
Črna kronika
Tipografija

Nikoli nisi pripravljen na občutek, ko te izguba ali poškodba za vedno zaznamuje, se glasi sporočilo letošnjega svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč, ki so ga s priložnostno svečanostjo zaznamovali tudi na Ptuju.

Svojo zgodbo o prometni nesreči, zaradi katere je njeno življenje viselo na nitki, je s Ptujčani delila Barbara Slaček, ki je na invalidskem vozičku. Pred 24 leti je imela hudo prometno nesrečo. Trikrat so jo oživljali, k sreči je imela močno srce, bila je športnica.

Velika sreča, da je sploh preživela

„Sem žrtev prometne nesreče in lahko rečem, da sem imela veliko srečo, da sem jo preživela. Štirje prijatelji smo šli iz Celja v Velenje na pico. Ko smo se vračali, zaradi hitre vožnje nismo zvozili ovinka. Avtomobil se je prevračal, sedela sem za voznikom na zadnjem sedežu, nisem bila pripeta z varnostnim pasom, čez zadnje stransko okno me je vrglo iz avtomobila. Ostali trije prijatelji so se rešili iz razbitega avtomobila, ugotovili so, da niso huje poškodovani. Mene so težko našli, takrat nismo imeli mobilnih telefonov in lučk, bilo je pozno zvečer. Našli so me ležati v jarku, znakov življenja nisem kazala. Čeprav so bili v šoku zaradi nesreče, vsi smo bili udeleženci, sem jim še danes neizmerno hvaležna, da so v tistem trenutku ohranili mirno glavo, mi dali umetno dihanje, me s tem obdržali pri življenju in zame poskrbeli do prihoda reševalcev. Oživljali so me še večkrat:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300