Gorišnica: V Moškanjcih srečanje disko generacije
Družba
Tipografija

Enkratno druženje in obujanje spominov.

Sredi septembra je v vaško-gasilskem domu v Moškanjcih potekalo srečanje 21 generacij Moškanjčanov,letnikov 1965−1985, ki so skupaj obiskovali osnovno šolo v Gorišnici.

Ideja se je porodila na osebni zabavi dvema izmed udeležencev in kaj kmalu so besede prišle do dejanj. Pobudnika srečanja sta izbrala po enega predstavnika vsakega letnika, nato so vsi skupaj z združenimi močmi organizirali srečanje. Po seznamu, ki so ga pripravili predstavniki, je vseh teh Moškanjčanov kar 190; prireditve se jih je udeležilo 106, 17 pa jih žal ni več med njimi.

Udeleženci srečanja so se v soboto, 16. septembra, zbrali v poznih popoldanskih urah. Ob prihodu je vsak udeleženec prejel majico in prigrizek dobrodošlice – obložene kruhke z zaseko in lükom. V dvorani je sledila večerja, za katero je poskrbel domači gostinec.

Za strežbo je skrbela ekipa »Mokra cota«, ki so jo sestavljali partnerji nekaterih udeležencev. Sledil je pozdravni nagovor in nekaj kronike vasi, ki sta jo pripravila udeleženca srečanja. Z minuto molka so se poklonili preminulim prijateljem. Prešteli so tudi pare, v katerih sta oba partnerja iz Moškanjcev. Našteli so jih kar nekaj. Nato se je nadaljevalo rajanje do zgodnjih jutranjih ur. Imeli so si veliko povedati, obujali so spomine ter se spomnili marsikatere dogodivščine.

Bernarda H. Antolič

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300