Prometni znaki zaraščeni in nagnjeni, slabo vidne talne označbe
Črna kronika
Tipografija

Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) mestne občine (MO) Ptuj Franc Kozel je pred začetkom šolskega leta sklical sejo v razširjeni sestavi, udeležili so se je tudi ravnatelji ptujskih šol.

Kozel je pojasnil, da je lokalna skupnost izvedla več ukrepov, s katerimi je ali bo izboljšala varnost udeležencev v prometu. Omenil je kolesarske steze, ki bodo za mesto in okolico velika pridobitev. Kot primer dobre prakse je izpostavil na novo urejeno križišče med Rogaško in Zagrebško cesto ter obnovljene prometne površine na Ulici 5. prekomorske brigade. Predstavniki posameznih četrtnih skupnosti so na seji predstavili stanje na terenu. Večinoma so predlagali osvežitev barve na talni prometni signalizaciji, obrez zelenja, ki prerašča prometne znake, in popravilo prometnih znakov, ker so ponekod nagnjeni ali zviti.

Problematična situacija v Rogoznici

„Ob glavni cesti manjkajo pločniki, da bi lahko otroci varno pešačili na postajališče šolskega avtobusa,“ je med drugim v poročilu zapisal Alen Iljevec. „Hodijo po cestah, ob katerih bankine niso urejene, prav tako pločnikov in prehodov za pešce ni pri postajališčih. Manjkajo označbe šolskih poti. Že več let opozarjamo na iste zadeve, kar je vidno iz poročil vsako leto, a se ne obravnavajo prioritetno in se jim ne namenja zadostne pozornosti. Zadeva je še bolj pereča, saj oblast omogoča širitev naselja Žabjak, in to ne le s stanovanjskimi objekti, ampak socialno-varstvenimi ustanovami, kjer uporabniki bivajo. Vse to bo prometno varnost na že tako preobremenjenih cestah še bistveno poslabšalo.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300