Minuli vikend devet pijanih voznikov povzročilo prometne nesreče
Črna kronika
Tipografija

Pretekli vikend se je na cestah na območju Policijske uprave Maribor spet zgodilo več prometnih nesreč, ki jim je prepogosto botroval alkohol. Izmerjene vrednosti alkohola pri povzročiteljih prometnih nesreč so zaskrbljujoče.

Seznam nesreč, ki jih je posredovala PU Maribor:

V petek, 17. 6. 2016, okoli 14.35 je 44-letni voznik osebnega avtomobila na Ptujski cesti v Mariboru, zaradi nepravilnega premika trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno vozila 45-letna voznica. Policisti so ugotovili, da povzročitelj prometne nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, postopek za prepoznavo vožnje pod vplivom prepovedanih substanc pa je bil pri njem pozitiven, vendar je odrejeni mu strokovni pregled v zdravstveni ustanovi odklonil. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Zagovarjal se bo pri pristojnem sodniku.

 

V petek, 17. 6. 2016, okoli 19.45 so policisti Postaje prometne policije Maribor, na Ljubljanski ulici v Mariboru ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Spodnjih Hoč. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozilo, ki ga je vozil ni bilo registrirano in da je vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,42 mg/l alkohola. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Vročili so mu plačilni nalog, zagovarjal pa se bo tudi pri pristojnem sodniku.

 

V soboto, 18. 6. 2016, okoli 2.20 38-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo ni vozil osebnega avtomobila po sredini prometnega pasu na Ptujski cesti v Mariboru, zaradi česar je trčil v kovinsko ločilno ograjo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,66 mg/l alkohola. Zagovarjal se bo pri pristojnem sodniku.

V soboto, 18. 6. 2016, okoli 4.50 je 28-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, v Janežovcih  trčil v postavljeno prometno signalizacijo, ki je označevala delo na cesti. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,84 mg/l alkohola. Zagovarjal se bo pri pristojnem sodniku.


V soboto, 18. 6. 2016, okoli 14. ure je 53-letni voznik osebnega avtomobila v Podlehniku, zaradi nepravilne strani  vožnje, z osebnim avtomobilom trčil v  tovorno vozilo, ki ga je vozil 54-letni turški državljan. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,40 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in registrski tablici ter mu izdali plačilni nalog.

 

V soboto, 18. 6. 2016, okoli 17.35 je 22-letni voznik osebnega avtomobila v Spodnji Voličini, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 34-letna voznica. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu kar 0,90 mg/l alkohola. Svoje ravnanje bo pojasnil pristojnemu sodniku.

 

Prav tako v soboto, 18. 6. 2016, okoli 17.20 so policisti Postaje prometne policije Maribor v Videžu ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Spodnjih Poljčan. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je vozil vozilo pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,62 mg/l alkohola. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Tudi on se bo zagovarjal pri pristojnem sodniku.

 

Včeraj, 19. 6. 2016, okoli 21.15 je 68-letni voznik tovornega vozila, na ravnem delu ceste v Miklavžu pri Ormožu zapeljal v jarek, trčil v betonski prepust in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil vozilo pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu 0,74 mg/l alkohola. Svoje ravnanje bo pojasnil pristojnemu sodniku.

 

Prav tako včeraj, 19. 6. 2016, malo pred 22. uro je 58-letni voznik osebnega avtomobila v Oplotnici, zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v drugo parkirano vozilo in s kraja nesreče pobegnil. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da je imel v organizmu 0,76 mg/l alkohola. Seveda so mu policisti takoj odvzeli vozniško dovoljenje, o njegovi krivdi pa bo odločal pristojni sodnik.

 

 

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300