Alkohol botroval dvema prometnima nesrečama
Črna kronika
Tipografija

Včeraj, 15. 6. 2016, sta se med 19.30 in 20.00 na območju Maribora zgodili dve prometni nesreči z materialno škodo, ki sta med drugim bili posledica vožnje pod vplivom alkohola.

 

Prometno nesrečo na Goriški ulici je povzročila 34-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje. Pri preizkusu alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola je bilo ugotovljeno, da je imela voznica v organizmu kar 1,43 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njo pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 Prometno nesrečo na Engelsovi ulici pa je povzročila 62-letna voznica osebnega avtomobila, prav tako zaradi nepravilne strani vožnje. Pri preizkusu alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola je bilo ugotovljeno, da je imela voznica v organizmu 0,45 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov pa ji je bila izrečena predpisana globa in kazenske točke v cestnem prometu. so sporočili iz PU Maribor, kjer še dodajajo: "Vožnja pod vplivom alkohola še vedno predstavlja ključni dejavnik, ki (ne glede na zaužito količino) vpliva na ravnanje voznikov cestnem prometu in povzročitev prometnih nesreč. Zato svetujemo, da se odločite za vožnjo v cestnem prometu le takrat, ko ne boste uživali alkoholnih pijač. Prav tako dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji. Več nasvetov najdete na spletni strani policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne."

Najbolj brano

Bel kombi tudi v Lancovi vasi Bel kombi tudi v Lancovi vasi
Torek, 31 Maj 2016 16:18
Zloglasni bel kombi naj bi doslej opazili v Cirkulanah, Kidričevem, Ormožu in Stojncih, danes pa še ...

Preberite več...

Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena Ptujčan umrl ob padcu v potok Grajena
Četrtek, 02 Junij 2016 15:45
Danes dopoldne se je v središču Ptuja, ob slaščičarni Jagoda, zgodila tragična nesreča. Moški, sicer...

Preberite več...

Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse Cirkulane: Na silvestrovo izgubili vse
Sobota, 31 December 2016 15:48
Danes, 31. decembra, okoli pol enajste ure dopoldan je zagorelo pri Marohovih v Gradiščah 13 v občin...

Preberite več...

Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi Podlehnik: Gasilski avto v krožišču pristal na strehi...
Četrtek, 03 Avgust 2017 20:46
V Podlehniku se je danes zvečer, nekaj minut pred 20. uro, zgodila nenavadna prometna nesreča: na st...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300