Spor med hajdinsko ravnateljico in vzgojiteljico rešuje sodišče
Štajerski Tednik
Tipografija

O domnevno načetih odnosih med ravnateljico OŠ Hajdina Vesno Mesarič Lorber in nekaterimi zaposlenimi smo poročali že lani. Da stvari vendarle niso iz trte zvite, pa dokazuje tudi tožba, ki jo je zoper svojo nadrejeno vložila ena izmed vzgojiteljic. Pred nekaj dnevi je bil na sodišču v tej zadevi neuspešno opravljen poravnalni narok, kar pomeni, da se bodo v tem primeru zadeve tudi v prihodnje razreševale po sodni poti. Naslednja obravnava pa bo predvidoma prihodnji mesec.

Da naj bi bili odnosi med zaposlenimi in ravnateljico OŠ Hajdina zelo slabi, je že lansko leto trdil pisec anonimke, ki smo jo dobili v naše uredništvo. Takrat smo zgodbo preverjali in naleteli na izjemno različne odzive. Postalo je jasno, da stvari niso enoznačne in enostavne, kar je potrdil tudi odgovor na trditve, zapisane v anonimki. Del zaposlenih je namreč na te trditve odgovoril z dopisom v zagovor ravnateljici, ki smo ga prejeli v uredništvo, kar nekaj mesecev pa je bil objavljen tudi na spletni strani šole. V njem so trdili, da stvari, napisane v anonimki, ne držijo in da so z namenom škodoželjnosti izmišljene.

A očitno se je v tistih mesecih na šoli vendarle „kuhalo“ nekaj čudnega. To je potrdila tudi vložena tožba ene izmed zaposlenih. 6. maja letos je bil na Delovnem sodišču Maribor, Zunanji oddelek Ptuj, opravljen poravnalni narok, ki pa ni bil uspešen, zato se je nadaljevala glavna obravnava.

Mesraič Lorberjeva: »Želimo si, da sodišče zavrne tožbeni zahtevek«

Barbara Gerečnik: Razlog za tožbo je mobing

Župan Glažar: Glede morebitnih odškodnin se bomo pogovarjali po sodbi

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300