Stavka Upravnih enot: Na Ptujskem zaprti vsi krajevni uradi
Štajerski Tednik
Tipografija

Zaostritvi stavke, ki so jo od marca izvajali le ob sredah, se je pridružilo 34 od 58 upravnih enot po vsej Sloveniji, med njimi so UE Ptuj, Ormož in Slovenska Bistrica, na 15 pa ostajajo pri stavkovnih sredah. V času stavke bodo v skladu s sklepom o izvajanju del v času stavke zagotavljali »naloge, ki so bistvene za uresničevanje delovanja upravne enote«. Na devetih upravnih enotah delo poteka normalno, saj delavci tam ne stavkajo; iz severovzhodne Slovenije sta to UE Lenart in UE Ljutomer.

Na spletni strani UE Ptuj je mogoče prebrati, da je od prejšnje srede zaprtih tudi vseh deset krajevnih uradov, ki spadajo pod njeno okrilje, in sicer v Cirkulanah, Gorišnici, Juršincih, Kidričevem, Majšperku, Podlehniku, Trnovski vasi, Vidmu, Zavrču in Žetalah.

Po dokumente v Ljutomer in Lenart

V ljutomerski in lenarški upravni enoti se stavki niso pridružili. Kot je povedal načelnik UE Lenart Jožef Kraner, niso prejeli nobenega sklepa delavcev o stavki. »Uradniki na naši upravni enoti ne stavkajo, ker preprosto ni bilo dovolj ljudi, da bi se zanjo odločili in ustrezno organizirali. Sindikata namreč nimajo, torej bi se morali dogovoriti sami. Menim, da je težava v tem, ker je velik del zaposlenih pred upokojitvijo, mladi pa očitno za takšen ukrep niso zbrali dovolj 'korajže', zato normalno delamo. Pravzaprav ne normalno, ampak s povečano obremenitvijo, saj k nam po storitve prihajajo ljudje izven meja lenarške upravne enote in na naše uradnike stresajo gnev zaradi stavke.«

Z zaostritvijo stavke bo gneča na »normalno delujoči« lenarški upravni enoti brez dvoma še povečana, saj se bodo občani Podravja zelo verjetno zatekali po potrebne dokumente tja. Prebivalci ormoškega pa imajo bližje UE v Ljutomeru, kjer prav tako (še) ne stavkajo in kjer se bodo vrste pred okenci zelo verjetno v prihodnjih dneh oz. dokler bo trajala zaostrena stavka, obračali nanje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300