Klein ponosen na tamburaše, a kritičen do organizatorjev in ocenjevalcev
Štajerski Tednik
Tipografija

Majšperški tamburaši nedvomno sodijo v vrh tamburaških skupin na Slovenskem. To so dokazali tudi na 42. festivalu tamburašev in mandolinistov. »Pustili smo najboljši možni vtis in izvedli suveren nastop,« je ponosno in samozavestno dejal maestro Drago Klein, ki se je s tamburaškim orkestrom KUD Majšperk prvič srečal pred natanko 20 leti. Vse od takrat so ekipa oz. kot radi rečejo tamburaši – so tamburaška družina.

Na srečanju najboljših slovenskih tamburaških orkestrov in mandolinistov je z repertoarjem treh skladb nastopilo šest tamburaški orkestrov, od tega štirje v tekmovalnem delu z obvezno skladbo in dva orkestra v revijalnem delu brez ocenjevanja. KUD Majšperk je bil edini predstavnik tamburašev iz severovzhodne Slovenije.

Dvojna meril in favoriziranje nekaterih tamburašev

Čeprav o orkestru in nastopu govori v presežkih, pa je vidno prizadet glede same organizacije ter načina ocenjevanja tamburaških orkestrov. Težko namreč sprejema dvojna merila in favoriziranje nekaterih tamburaških orkestrov, kar da je krivično do ostalih udeležencev tekmovanja, je dejal. »Ne razumem, kako je strokovna komisija lahko tako visoko ocenila tamburaški orkester, ki ni izvajal obvezne skladbe. S tem je grobo kršila osnovno pravilo (pogoj) za udeležbo na tekmovanju, hkrati pa še merila o kakovosti izvajanja ter ustreznosti skladb sodelujočih orkestrov.«

Razočarani nad Skladom

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300