MO Ptuj letos ponovno v prodajo številnih nepremičnin
Štajerski Tednik
Tipografija

Ptujska občina bo v teh dneh dopolnila veljavni načrt ravnanja z nepremičnim premoženjem za letošnje leto. Vnesli so kar nekaj novih nepremičnin, ki jih nameravajo prodati, nekaterim pa spreminjajo ceno. Celoletno razpolaganje z občinskim nepremičnim premoženjem je ocenjeno na skoraj dva milijona evrov.

Mestni svet je načrt ravnanja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Ptuj za leto 2024 sprejel decembra lani, slabih pet mesecev kasneje pa ga dopolnjujejo, ker vrednosti nepremičnin usklajujejo z novo pridobljenimi cenitvami, pa tudi zato, ker so iz načrta izvzeli poslovni prostor na naslovu Cvetkov trg 4. Ta ne bo namenjen prodaji. Iz tega naslova so pričakovali 58.000 evrov. Spremembe in dopolnitve, ki jih bodo potrjevali konec tega meseca, pa se nanašajo na več nepremičnin.

Kakšnih nakupov večje vrednosti v letu 2024 Mestna občina Ptuj ne načrtuje, pridobivanje nepremičnega premoženja naj bi se gibalo pri orientacijski vrednosti okrog 50.500 evrov.

Bistveno obsežnejši je plan prodaje, vreden kar 1,9 milijona evrov. Še vedno največje in tudi najdražje zemljišče, ki ga imajo v načrtu za prodajo, so parcele ob Dravi. Zanje naj bi iztržili vsaj 801.500 evrov. Šest parcel še vedno želijo prodati kot celoto, tokrat sicer po nižji ceni kot v lanskoletnih poskusih, ko so jo skušali prodati za 894.000 evrov. Doslej interesa za nakup ni bilo, ne toliko zaradi cene kot zaradi težav, ki bi jih imeli potencialni graditelji z gradnjo zaradi prenizkih mostov nad cestama, ki vodita do sklopa zemljišč.

Kaj bodo prodajali, kaj kupovali

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300