Je Agro povozil čas ali sejmarji igrajo nepošteno igro?
Štajerski Tednik
Tipografija

Celjsko sejmišče se je pred dnevi spremenilo v stičišče prikaza najsodobnejše kmetijske mehanizacije. Medtem ko so organizatorji sejma o letošnjem Agritechu zapisali, da je rekorden, predsednik Pomurskega sejma Janez Erjavec opozarja na nepošteno igro na področju organizacije sejmov v Sloveniji. »Nikoli doslej nismo posegali na področja drugih organizatorjev, morda pa bomo glede na odnos drugih glede tega tudi sami prisiljeni spremeniti strategijo.« A glavno besedo imajo razstavljavci, ki pa pravijo, da so v Celju zadeli časovni termin, medtem ko je pomurski sejem zaspal na lovorikah.

Gregorjev sejem v Novem mestu, pomladni in jesenski sejem v Komendi, pa kmetijsko-obrtniški sejem v Lenartu, Agra kot največji agroživilski sejem, pa največja konkurenca radgonskemu sejmu– Agritech v Celju: vsem pa je skupno, da med drugim nagovarjajo podjetja s kmetijsko mehanizacijo.

Kmetijskih sejmov je po oceni prodajalcev dandanes za eno malo Slovenijo že preveč, z njimi se strinja tudi direktor Pomurskega sejma: »Dejstvo je, da je v Sloveniji za naš obseg kmetijstva in agroživilstva en sejem s celovito ponudbo dovolj. To nam zatrjujejo tudi razstavljavci, pogosto pa v isti sapi zagovarjajo nove sejme. Kmetijsko tehniko in reprodukcijski material je relativno enostavno razstaviti, obračunati najemnino in vstopnino, prihodek pa je zagotovljen. Dokler pač gre … Po moji oceni in dolgoletnih izkušnjah lahko samo upam, da breme za razstavljavce ne bo preveliko in da na koncu zaradi nelojalne konkurence ne bomo izgubili vsi,« pravi Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma. In do kod gre, kajti proračuni podjetij za marketinške dejavnosti, kamor sodijo tudi predstavitve na sejmih, so omejeni? Odgovor bodo podala podjetja. Nekatera že zmanjšujejo razstavne prostore, krčijo nabor sejmov.

Konkurirajo en drugemu, dokler bo šlo …

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300