Ptuj izpadel iz igre za negovalno bolnišnico
Štajerski Tednik
Tipografija

V štirih slovenskih občinah država izvaja obnovo negovalnih bolnišnic. Čeprav je bilo med možnimi opcijami za gradnjo novih kapacitet tudi zemljišče ob ptujski bolnišnici, pa do izvedbe te investicije očitno ne bo prišlo.

Kar nekaj časa so na ministrstvu za zdravje izbirali najprimernejšo lokacijo za gradnjo nove negovalne bolnišnice. Na vprašanje, ali je ta končno izbrana, so iz ministrstva za zdravje prejšnji teden odgovorili precej presenetljivo. Iz njihovih pojasnil jasno izhaja, da evropska sredstva namenjajo za obnovo in povečanje že obstoječih kapacitet, ne pa za novogradnjo: "V sklopu črpanja sredstev EU smo pridobili možnost sofinanciranja obnove negovalnih bolnišnic, namenjenih bolnikom, ki potrebujejo podaljšanje neakutnega zdravljenja"

Obnavljajo negovalne bolnišnice v SB Novo mesto in Murska Sobota, v UKC Maribor in v Ljubljani. Glede na bližino Maribora in Murske Sobote je neverjetno, da bi na Ptuju gradili novo; o načrtih glede tega niti ni besede. Projekti prenov bodo zaključeni letos ali prihodnje leto.

Želja regije za gradnjo na Ptuju je bila velika

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300