Prva domača zmaga Aluminija v sezoni
Šport
Tipografija

Šumarji so po seriji petih zaporednih porazih domala čudežno vstali iz pepela in proti dvema večjima štajerskima kluboma v petih dneh nanizali dve izjemno dragoceni zmagi. S šestimi osvojenimi točkami iz teh srečanj so zapustili dno lestvice in se priključili tako želeni sredini. Zmaga proti Mariboru je sploh prva domača v sezoni, veselje v slačilnici po tekmi je bilo temu primerno.

Zanimivo je bilo spremljati mlade navijače po koncu tekme, ko so z igrišča odhajajoče igralce prosili za drese: včasih so najbolj vnete prošnje naslavljali na igralce v vijoličastih, tokrat pa v rdeče-belih dresih … Prav vsi Kidričani so jih z njimi tudi razveselili.

Damir Krznar, trener Maribora: „Prva ocena tekme? Minus 1! Na tem srečanju smo padli v tistem osnovnem, v agresivnosti. Igralci Aluminija so bili v vsakem dvoboju odločnejši, bolj čvrsti, močnejši, nam pa na to ni uspelo ustrezno odgovoriti. Med tekmo smo imeli enostavno preveč oscilacij, po prejetem zadetku pa nismo odigrali več ničesar, oz. premalo, da bi lahko računali na ugoden izid. Tudi igralci s klopi so se izgubili v sivem povprečju. Zame kot trenerja je večno vprašanje, zakaj so lahko ti isti igralci pred nekaj dnevi odigrali dobro in zmagali proti Kalcerju, nekaj dni kasneje pa so bili na igrišču brez prave energije, samozavesti in pozitivnega razmišljanja. To je po nekaj dneh res velika streznitev.

Težki dnevi so za nami, pa tudi pred nami, nikomur v klubu ni lahko. Veliko je vprašanj, na katera moramo najti odgovore. Kako nam bo to uspelo, pa bomo videli v naslednjih dnevih.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300