Atletika: Čeh s številko 60 čez 60 metrov in državni rekord
Šport
Tipografija

Atletski klub Ptuj je ne glede na dež, veter in precejšnji mraz na visokem organizacijskem nivoju in tekoče izpeljal Zimsko prvenstvo Slovenije v metih za članski, starejše mladinski, mlajše mladinski in pionirski kategoriji. Na zelenici Mestnega stadiona sta bili za štiri starostne kategorije pripravljeni dve tekmovališči, in sicer eno za met kopja ter drugo za met diska ter kladiva.

Na tokratnem prvenstvu je bila udeležba solidna; v mlajših kategorijah so nastopili vsi najboljši, žal pa je manjkala večina najboljših članov. Med prijavljenimi je bilo mogoče našteti 11 ptujskih tekmovalcev, in sicer Saro Serdinšek, Zalo Cunk, Jurčka Korpiča Lesjaka, Kristjana Čeha, Jaka Kostanjevca, Žana Vihra, Boštjana Nahbergerja, Jana Bezjaka, Aleša Bezjaka, Grega Pavloviča in Denisa Lorenčiča. Ti so skupno osvojili tri medalje, dve tudi najžlahtnejši – državna prvaka sta postala Jurček Korpič Lesjak in Kristjan Čeh.

Čeh je s startno številko 60 želel preseči magično znamko 60 metrov v metu diska. Starejši mladinec na tekmovanju ni imel konkurence in je svoj prejšnji rekord 59,26 metra bistveno izboljšal, potem ko je disk v tretji seriji zalučal 60,94 metra daleč. To je nov državni rekord za starejše mladince! Odlično pripravljenost, do katere ga je že v uvodu v sezono popeljal njegov trener Gorazd Rajher, je potrdil z izjemno serijo metov 58.57, 60.87, 60.94, 59.02, 57.37 in 57.69 metra. O novem rekordu je Kristjan Čeh povedal: »Ne glede na nekoliko slabše vremenske razmere sem si zadal cilj, da vržem disk čez šestdeset metrov. Vedel sem, da sem tega sposoben in to sem v dveh primerih tudi uresničil. S tema dvema metoma sem zares zelo zadovoljen.« 19-letni metalec diska je s tem izpolnil normo za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu za starejše mladince.

V kladivu razred zase Pleško in Korpič Lesjak

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Tim Gajser odslej med policisti Tim Gajser odslej med policisti
Četrtek, 26 Maj 2016 13:16
Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposlen...

Preberite več...

Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju Špela Strižič Gajser – državna prvakinja v 3D-modeliranju...
Torek, 31 Maj 2016 12:59
Sredi maja je bilo pod okriljem Zveze za tehniško kulturo Slovenije izvedeno državno tekmovanje v ko...

Preberite več...

Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za las ob zlato Šestnajstletna Ptujčanka Maja Bedrač srebrna v Tbilisiju, za...
Nedelja, 17 Julij 2016 19:10
Maja Bedrač (Ptuj) je zadnji dan evropskega atletskega prvenstva za mlajše mladince v Tbilisiju v sk...

Preberite več...

Slovenija danes stiska pesti za Gajserja Slovenija danes stiska pesti za Gajserja
Nedelja, 28 Avgust 2016 07:53
Novinec v najmočnejšem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser letos niza neverjetne predstave. Že ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300