„Šele sedaj sem spoznal, kaj ste navijači doživljali ob mojih borbah“
Šport
Tipografija

Dejana Zavca smo v minulem kratkoročnem obdobju srečevali na spolzkem političnem parketu, kar pa zanj ni bil „domači teren“, še zdaleč ne, prej bi lahko rekli, da je bil „na najzahtevnejšem in najbolj neprijaznem tujem terenu“. Po zaključeni politični epizodi ga je zato toliko lepše srečevati v novi-stari vlogi, ki mu je najbližja – v športu.

Kot številni Slovenci se je v zadnjem času podal na pot v Nemčijo, v smeri evropskega prvenstva. Z veseljem je podelil najnovejšo izkušnjo, ki ga je pretresla do kosti – na srečo v pozitivnem smislu. „Bilo je v nekem trenutku v Nemčiji, kjer sem se med evropskim nogometnim prvenstvom znašel v vlogi navijača. Bilo je sredi vse te navijaške evforije, sredi vsega tega brezmejnega druženja navijačev vseh starosti in narodnosti, sredi vsega tega, kar šport v najboljšem smislu prinaša s sabo. Zavedel sem se namreč, da so to – seveda v manjšem obsegu – nekoč ob mojih dvobojih prav tako doživljali moji navijači, pa naj si je to bilo na Ptuju, Mariboru, Ljubljani, konec koncev pa tudi v Johannesburgu, Leipzigu, Magdeburgu, Berlinu, Miamiju, Biloxiju in Brooklynu … Zdaj končno razumem vse vas, ki ste me spremljali – in ob tem še vedno čutim neizmerno hvaležnost –, novost pa je zame to, da ste se med sabo družili in se imeli lepo v najboljšem navijaškem smislu. To je bilo zame spoznanje, ki mi je dvignilo vse kocine po telesu in me navdalo z neverjetno toplino. Prvih 20 minut ob tem spoznanju se mi je v glavi dogajalo vse mogoče – povsem neverjetna izkušnja,“ povsem v zanosu pove Dejan.

Po odhodu iz politike se zdiš precej razbremenjen. Kako gledaš na svojo pot v politiki?

D. Zavec: „V politiko sem odšel z enim samim razlogom: družbi sem želel dodati nekaj svojega, dobrega. Zelo hitro pa sem prišel do spoznanja, da družba kot takšna ne ve natančno, kaj si želi, oziroma smo pri tem močno razdeljeni. Družba kot taka je tudi dovolila politiki, da nas razdeli na leve in desne ...

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300