Osnovna šola Ormož državni prvak
Šport
Tipografija

Pred dnevi je v Ormožu potekala finalna tekma, ki je določila državnega prvaka osnovnih šol v rokometu za šolsko leto 2023/24. Polna športna dvorana na Hardeku (400 gledalcev) je gostila tekmo med domačo OŠ Ormož in OŠ dr. Franceta Prešerna iz Ribnice. Pravico nastopa so imeli letniki 2009 in mlajši.

Tekmo so bolje začeli gostje iz Ribnice (2:4), a kaj kmalu je sledilo izenačenje (5:5) in vodstvo OŠ Ormož z golom prednosti (6:5). Do odmora sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, nobeni ekipi ni uspelo uiti na dva zadetka prednosti. Polčas se je končal z izidom 12:13.

V nadaljevanju domačim fantom ni šlo vse po načrtih in gostje so večkrat ušli na prednost dveh zadetkov (17:19). V kritičnih trenutkih je domačo ekipo pred še večjim zaostankom reševala dobra igra v obrambi in vratar David Jurčec. Zadnjih pet minut tekme so Ormožani odigrali odlično in najprej rezultat izenačili (19:19) in nato tudi povedli (20:19). Prednosti iz svojih rok več niso izpustili, na koncu so zmagali z izidom 24:21.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300