Maj Bohak obakrat v ubežni skupini
Šport
Tipografija

V soboto je ekipa KK Perutnina Ptuj, v kateri je bilo deset mlajših mladincev (David Adam, Maj Bohak, Nik Muršec, Luka Lupša, Jernej in Jakob Bornšek, Tai Nahberger, Lucian Kostanjevec, Miha Bošnik, Nik Vidovič), nastopila na 3. Pokalu Kamnika, krožni dirki v dolžini 38 km in z nekaj več kot 900 višinskimi metri.

Dirka je bila speljana po ozkih cestah, s številnimi nevarnimi elementi. V naši ekipi je s padcem največji davek plačal Miha Bošnik. V prvem delu dirke se je najbolje znašel Maj Bohak, ki mu je uspelo ujeti beg štirih kolesarjev, vanj se je kasneje preselil še Vanja Kuntarič Žibert (Pogi team UAE Generali), ki mu je na koncu uspelo ugnati vso konkurenco. Peterica je bežala složno, čeprav nad razgretim asfaltom in pod vročim soncem ni bilo lahko. Najslabše jo je odnesel prav Maj, ki je med begom občutil slabost in je bil primoran zmanjšati tempo. Vseeno je na koncu dirko končal z 20-sekundno prednostjo pred glavnino, v kateri so bili trije naši kolesarji – 7. Luka Lupša, 8. Nik Muršec in 15. David Adam. Ostali naši kolesarji so se borili do samega konca, ko jih je ujel spremljevalni avto, t. i. 'metla',“ je prvi dan opisal Trener v KK PP Tim Roškar.

V nedeljo je v sklopu dvodnevne etapne dirke za Pogi pokal sledila dirka 1. VN občine Domžale – krožna dirka v skupni dolžini 62,5 km.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300