Šumarji zabijali, grofje zapravljali
Šport
Tipografija

Celje – Aluminij 2:2 (1:2)

STRELCI: 0:1 Krapuhin (13.), 1:1 Matko (36., z 11-m), 1:2 Kljun (38.), 2:2 Bobičanec (82.).

CELJE: Rozman, Ajhmajer (od 80. Bajde), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 66. Bobičanec), Zabukovnik, Kouter (od 46. Popović), Aarons (od 66. Edmilson), Matko, Menalo (od 54. Prucev). Trener: Damir Krznar.

ALUMINIJ: Jovanović, Jovan (od 76. Kosi), Schaubach, Martić, Šubarić, Jagić, S. Jovanović (od 70. Pišek), Brkljača, Gorenak (od 70. Susso), Kljun (od 76. Baskera), Krapuhin (od 83. Maružin). Trener: Robert Pevnik.

Nogometaši Aluminija so se na obračun v Celje odpravljali s precej oslabljeno zasedbo, v kateri ni bilo Bilyija, Matića (posojena igralca Celja), Koblarja (kartoni) in Pridgarja (poškodba). Kljub temu so z izjemno kolektivno, borbeno in taktično vrhunsko predstavo prišli do pomembne točke v boju za obstanek.

Pri domačinih, kjer je bil od nekdanjih šumarjev v prvi postavi le kapetan Rozman, na klopi pa so obsedeli Vrbanec, Milič in Krefl, so imeli vse niti igre skozi domala celotnih 90 minut v svojih rokah, a so pokazali izjemno neučinkovitost. Na gol 18-letnega Lana Jovanovića so sprožili neverjetnih 36 strelov, v polno pa ob posesti žoge 70 % – 30 % zadeli le dvakrat.

Podobna statistika sicer ni nič posebnega tudi v najmočnejših evropskih ligah. V Nemčiji je npr. Stuttgart v tem krogu v sodniškem podaljšku komaj izvlekel remi proti Heidenheimu (3:3), čeprav je bilo razmerje v posesti celo 73 % – 27 % v korist Stuttgarta, ki je sprožil 20 strelov ...

Kidričani so do obeh svojih golov prišli po velikih napakah v obrambi Celja.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300