Brest reševal Olimpijo, presenečenje Radomelj
Šport
Tipografija

S tekmami 20. kroga, ki bi morale biti po prvotnem razporedu odigrane že jeseni, se je začel spomladanski del sezone v 1. ligi. Domačini in gostje so si enakomerno razdelili točke (7:7), strelci pa so bili zelo razpoloženi – zabili so kar 21 zadetkov (povprečno več kot štiri na tekmo). To je izenačenje dveh najboljših dosežkov v sezoni, ki so jih nogometaši postavili že v 5. in 18. krogu.

Nogometaši Celja so že v uvodu naredili odločen korak k naslovu državnih prvakov. Kljub začetnemu zaostanku so pokazali, zakaj so prvi (edini?) kandidati za vrh lestvice. Trener Damir Krznar ima na voljo zelo kakovostno zasedbo, tudi na rezervni klopi je kopica uveljavljenih igralcev (Zec, Matko, Kouter, Vrbanec …), kar mu daje ogromno možnosti za dvig tempa ali spremembo postavitve. Tokrat je „v njihov mlin“ padla Mura, ki jo je vratar Florjan Raduha (prej član Celja, kjer ni dobil veliko priložnosti) z nekaj odličnimi obrambami sicer držal v igri, a je bil pri štirih golih nemočen.

Za povečano prednost Celja na 12 točk so „poskrbeli“ igralci Olimpije, ki so proti zadnji Rogaški v zaključku tekme reševali … točko. To jim je uspelo z veliko pomočjo Marka Bresta, ki je v igro vstopil v 72. minuti ...

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300