Občina umaknila subvencijo in podražila vrtec
Politika
Tipografija

Vrtec Videm, ki deluje na štirih lokacijah, naj bi v jeseni povezal 12 oddelkov, od tega tudi dva na Selih. Slednje je sicer odvisno od pridobljenega uporabnega dovoljenja za montažni vrtec. Na podlagi oddelkov in predvidenega števila otrok je Šola Videm, pod okriljem katere deluje vrtec, pripravila izračun novih cen vrtca. A te ne bodo višje za dobrih 10 %, kot je bilo predstavljeno, temveč v povprečju kar za  20 odstotkov oz. za petino.

Ob lanskih povišanjih cen vrtca so svetniki potrdili všečen predlog vodstva občine po dodatnem subvencioniranju cene, saj je bila predvidena podražitev programov tudi do 20 odstotkov. Tako so svetniki lani soglasno potrdili sklep, da občina nase prevzame polovico predvidene podražitve s subvencijo. Za starše se je torej vrtec podražila za 10 in ne za 20 odstotkov.. Letos se za to potezo niso odločili s pojasnilom, da so staršem (kot boniteto) omogočili dvomesečno rezervacijo vrtca in s tem plačilo 50 % siceršnje cene programa v poletnih mesecih julija in avgusta, je pojasnil župan Brane Kolednik.

Šola je zato oblikovala, svet pa podprl nove cene, ki bodo za starše in občino za prvo starostno obdobje višje za 11,6 %, za drugo 9,57 %, cena kombiniranih oddelkov pa bo višja za 13,12 %. Glede na to, da občinski bombončki letos niso bili razdeljeni, pa bo realna podražitev znašala  okrog 20 odstotkov.

Pri izračunu pozabili na lanski občinski bombonček

Žiga Škrabl je ob tem poudaril, da se je vrtec od leta 2019 podražil za 39 odstotkov. A dovolj je že, da se ozremo v leto 2022: v primerjavi s cenami izpred dveh let bo v jeseni videmski vrtec dražji za tretjino!

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300