Občinskih 200 tisočakov za razne prireditve
Politika
Tipografija

Ptujska občina za izvedbo in organizacijo prireditev že leta zagotavlja sredstva iz proračuna. Največ za tri tradicionalne festivale, skupaj kar 120 tisočakov. Tokrat pa organizatorjem prireditev, ki delujejo tudi kot „promotorji“ mesta, na razpisu ponujajo dodatnih 75.000 evrov.

Predmet razpisa, ki se izteče naslednji teden, je sofinanciranje največjih tradicionalnih prireditev in drugih dogodkov, ki prispevajo k promociji in prepoznavnosti mesta. Denar občina zagotavlja v proračunu, 75.000 evrov pa je razdeljenih po posameznih sklopih. Najvišji znesek po 15.000 evrov je predviden za prireditve, ki oživljajo rimsko obdobje, ter glasbeni spektakel na prostem. Po deset tisočakov so predvideli za dogodke, na katerih bodo promovirali vinogradništvo, urbano kulturo in narodno-zabavno glasbo. Nekaj sredstev planira občina v proračunu tudi za izvedbo največjega rekreativnega kolesarskega dogodka v mestu, pa prireditve, ki oživljajo srednjeveško obdobje ...

Čeprav je seveda razpis odprt in javen, nanj se torej lahko prijavi kdorkoli, je tako kot v primeru delitve sredstev za tri festivale velika možnost, da bodo izbrani točno določeni tradicionalni dogodki.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300