Azilni dom: tudi po obisku Poklukarja ostaja kup neznank
Politika
Tipografija

Zaradi odprtja začasnega azilnega doma na nekdanjem središkem mejnem prehodu s Hrvaško varnost prebivalcev ne bo ogrožena, sta vodstvu občine Središče ob Dravi in občanom zagotovila notranji minister Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić.

Besna množica, minister pa zadovoljen

Pred občinsko stavbo ju je pričakala besna množica, opremljena s slovenskimi zastavami in transparenti zoper azilni dom in migrante, ki je vzklikala: »Lopovi, lopovi!«. Ne le, da nasprotujejo postavitvi azilnega doma v njihovi mali občini, še posebej jih jezi samovoljna odločitev vlade brez predhodnega dialoga z lokalno skupnostjo. Po srečanju so za krajši čas ponovno zaprli glavno cesto, ki vodi proti Ormožu.

A ministra gnev občanov ni presenetil, saj da razume, kot je dejal, protestnike in njihovo stisko. Zanimivo, da je bil zadovoljen tudi s pogovorom z županom, čeprav, je priznal, nista »prišla skupaj glede azilnega doma«. »Varnostno situacijo na tem območju ocenjujem kot dobro. Še vedno je daleč največ ilegalnih prehodov meje na območju PU Novo mesto, a je Policija tudi tu v prvih treh mesecih letošnjega leta beležila visok porast: 300 ilegalnih migrantov namreč pomeni kar 200 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.«

Brez informacij tavajo v temi

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300