Ormož: Slavko Petek dobitnik prestižne Gerbičeve nagrade
Kultura
Tipografija

Zveza slovenskih glasbenih šol je nagrado Frana Gerbiča za življenjsko delo ter izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju pri uveljavljanju glasbene vzgoje in izobraževanja letos namenila ravnatelju Glasbene šole Ormož Slavku Petku.

V aprilu so v Kulturnem domu Cerknica najzaslužnejšim glasbenim in plesnim pedagogom podelili nagrade in priznanja Frana Gerbiča.Nagrado za življenjsko delo sta prejela dolgoletni ravnatelj glasbene šole Ormož Slavko Petek ter pianist in pedagog s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Sijavuš Gadžijev. Prejemniki priznanj Frana Gerbiča pa so: pianistka in korepetitorica s Konservatorija za glasbo in balet Maribor Maja Mancini Senica,violončelistka mlajše generacije s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Karmen Pečar Koritnik, dirigent in pedagog z glasbene šole Logatec Marjan Grdadolnik ter Zoran Lupinc kot promotor diatonične harmonike z glasbene šole Ilirska Bistrica.

Slavko Petek Glasbeno šolo Ormož uspešno vodi že od leta 1980. Njegovo življenje je tesno prepleteno z glasbo, že kot osemletni deček se je zaljubil v trobento. »Že kot otrok sem si rekel, da bom igral trobento. Po končani osnovni šoli je moja profesorica fizike in matematike želela, da bi šel študirat matematiko in fiziko, ker sem se na državnih in drugih tekmovanjih na teh področjih dobro odrezal, a sem si zadnji hip premislil. K temu me je nagovoril takratni ravnatelj Glasbene šole Ormož Alojz Kranjčan, ki je videl moje navdušenje za glasbo in mi svetoval vpis v srednjo glasbeno šolo ter me tako usmeril v glasbeni poklic,« pripoveduje Petek, ki je v ravnateljske čevlje (sprva v čevlje v. d. ravnatelja) stopil že kot mladenič, kljub temu da si to sprva niti ni želel postati:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300