DARS izbral izvajalce gradnje za cesto Ormož - Markovci, navezava na Zavrč pod vprašajem
Gospodarstvo
Tipografija

Kot kaže, se bo zgodil trenutek, na katerega v Spodnjem Podravju čakamo dve desetletji. Če na DARSovo izbiro gradbinca ne bo pritožbe, bi že kmalu v občinah Markovci, Gorišnica in Ormož na trasi nove glavne ceste lahko zahrumeli gradbeni stroji.

Novice, da se gradnja ceste približuje, so bili veseli tudi občinski veljaki. „To je odlična informacija za našo občino,“ je poudaril župan Ormoža Danijel Vrbnjak. „Kot kaže, se bo gradnja ceste Ormož-Markovci res začela. Če do gradnje pride, bo to za naš del Slovenije velika pridobitev in velika odskočna deska, da se razvijamo in ustvarjamo še boljše pogoje na različnih področjih,“ je dodal prvi mož ormoške občine.

Tudi župan Markovcev Milan Gabrovec ne skriva zadovoljstva. Zaslugo, da se je situacija premaknila, pripisuje tudi aktivnostim markovske občine v minulih letih, ko je z odgovornimi na projektu organizirala redne delovne sestanke. „Dočakali smo tisto, za kar smo si od začetkov srečevanja vseh odgovornih na občini Markovci prizadevali. Sem zelo vesel, da se bo gradnja končno nadaljevala, bomo pa ponovno naredili vse, da se v prostor čim prej umesti manjkajoči odsek od Markovcev do Ptuja,“ je povedal Gabrovec.

Navezava do Zavrča pod vprašajem, o ptujskem odseku nič novega

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300