Ptujčani plevel škropijo z organskim pripravkom
Gospodarstvo
Tipografija

V podjetju Javne službe Ptuj, ki skrbi tudi za urejenost javnih površin v mestu, da med kamenjem ne raste trava, so se že pred časom zavezali ekološkemu načinu odstranjevanja plevela na javnih površinah.

V zadnjem času so meščani opazili, da se na teh površinah odstranjuje plevel v dopoldanskem času oz. v času, ko je v mestu največ ljudi, prav tako največ obiskovalcev. Pri delavki, ki je škropila neželeno rastlinje, so izvedeli, da vsaj dve uri po takih površinah naj ne bi hodili. To je med ljudmi vzbudilo bojazen, da bi to škropljenje lahko imelo negativne posledice za živali in ljudi ter hkrati vprašanje o tem, kako na to opozoriti vse ostale obiskovalce mesta, še zlasti turiste.

V podjetju so na naše vprašanje, s kakšnim pripravkom zatirajo plevel v mestu, odgovorili: „Boom efekta oz. katerega koli drugega preparata, ki vsebuje nevarne snovi in je nevaren za naravo, živali in ljudi, ne uporabljamo. Za odstranjevanje plevela uporabljamo gorilnik ter organsko mineralno gnojilo, ki ga poškropimo neposredno na plevel. Slednjega je uporabljala delavka v primeru, ki ste ga opisali. Gre za naravno tekoče organsko mineralno gnojilo iz rastlinskih izvlečkov ingverja, soje in ekstrakta železove oksidne rude, ki je popolnoma varno za okolje in se lahko uporablja ob katerem koli času dneva. Imenuje se stopeco.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300