V Miklavžu pri Ormožu dobili novi vrtec in knjižnico
Družba
Tipografija

Kaj krajanom pomenita obnovljen in razširjen vrtec ter enota ormoške knjižnice, je pokazala že polna šolska telovadnica, v kateri se je začelo slovesno odprtje. In v kateri so malčki ob začetku gradnje vrtca preživeli prvih nekaj mesecev.

Kot so se lahko obiskovalci prepričali po odprtju, so prostori novega vrtca svetli, prostorni in prilagojeni potrebam otrok, zunaj pa so jim na voljo tudi zelene površine in igrala. Investicija je stala poldrugi milijon evrov, v celoti pa so jo financirali iz ormoškega proračuna. Kot je v nagovoru ob odprtju »mojega vrtca« dejal domačin iz Miklavža in župan Danijel Vrbnjak, je bila odločitev vse prej kot lahka. »Samostojno se podati v takšno investicijo ni bil mačji kašelj, zato smo morali dobro premisliti, kako zadevo izpeljati. A ta vrtec smo si že dolgo želeli in s kar nekaj poguma ga danes tudi imamo.« Spomnimo, da je občinska uprava projekt obnove miklavškega vrtca, ki že dolgo ni več ustrezal predpisanim normativom, začela pripravljati v času, ko na vidiku ni bilo nobenih državnih oziroma evropskih razpisov za takšne namene, zato so svetniki podprli predlog, da Občina sama zagrize v drago investicijo.

Nove pridobitve je vesel tudi ravnatelj OŠ Miklavž pri Ormožu Vlado Hebar, ki je imel med gradnjo kar nekaj izzivov z organizacijo vrtčevskega varstva.

Pomemben del novega vrtca je krajevna enota Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož. Ta bo otrokom omogočila zgodnje spoznavanje s knjigami in razvojem bralne kulture.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300