Šest osnovnošolcev v svetu formule ena
Družba
Tipografija

V OŠ Ormož so se določili sodelovati v mednarodnem projektu F1 in Schools, katerega namen in cilj je spodbujati učence iz vseh okolij, da razvijajo inženirska in tudi podjetniška znanja. Zato so že osnovali ekipo šestih osnovnošolcev, ki se bo udeležila državnega tekmovanja v izdelavi in preizkusu hitrosti lastnoročno izdelanega dirkalnika.

Osnovna raven tekmovanja poteka za starostno mejo od 9 do 14 let. Najprej je bilo seveda treba izbrati ekipo, katere končna naloga je bila oblikovati model F1, ki ga poganja stisnjen zrak, kar je idealen uvod v svet Formule 1. Izbrana ekipa sledi popolnoma enakim procesom, ki jih predpisuje F1: registracija, iskanje sponzorjev, razporeditev vlog, oblikovanje dirkalnika, izdelava dirkalnika, preizkus in nato dirkanje z modelom avtomobila.

Za sodelovanje na tekmovanju je bila izbrana ekipa šestih učencev iz 7. in 8. razreda. Sestavljajo jo Nejc Rašl (vodja ekipe in glavni oblikovalec), Patrik Bogša (pomočnik glavnega oblikovalca), Luka Rajh (vodja upravljanja financ), Domen Horvat (stiki z javnostjo), Maj Pleger (glavni inženir proizvodnje) in Davyd Shaplavskyi (pomočnik inženirja proizvodnje).

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300