Zlati znak Zveze društev generala Maistra Simoniču in Hlišu
Družba
Tipografija

V Maistrovem letu sta zlati znak Zveze društev generala Maistra Slovenije iz ptujskega društva generala Maistra prejela podčastnik slovenske vojske Franci Hliš in tajnik društva Radoslav Simonič.

Zlati znak Zveze društev generala Maistra je posebno priznanje, ki se podeljuje posameznikom in društvom v Sloveniji, ki negujejo spomin na Rudolfa Maistra in krepijo domoljubje.

Za Francija Hliša je zlati znak največje priznanje za njegovo 20-letno aktivno delo v domoljubnih društvih, aktiven pa je v vseh. Veliko mu pomeni tudi sam lik generala Maistra, trudi se delati po njegovih vrednotah. Za svoje delo je doslej prejel 34 odlikovanj. „Zelo sem ponosen, da sem lahko pripadnik Slovenske vojske (SV), z dušo in srcem ji pripadam. Že dvajset let se tudi ukvarjam s pridobivanjem kadra. Zelo sem počaščen, da lahko delam z mladimi. Vsako leto obiščem na Ptuju in v širšem okolju vse osnovne in srednje šole, kjer promoviram poklic vojaka in vrednote generala Maistra, govorim o vojni za samostojno Slovenijo, na Ptuju se je zgodil prvi strel. Mlade poskušam spodbuditi, da bi ohranili vrednote, kot so domoljubje, čast, pogum, lojalnost, pomoč sočloveku, ki jih je v današnjem času vedno manj. Če bi se vsi držali teh vrednot, bi bilo v našem življenju veliko lepše,“ je povedal Franci Hliš.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300