Pustna sobota je bila delovna, torek bo »fraj«
Družba
Tipografija

Šolarji Osnovne šole Cirkulane-Zavrč imajo že vrsto leto delovno pustno soboto, saj prav vsi sodelujejo na povorki v Cirkulanah. Prosti dan pa imajo nato na pustni torek, ki ga lahko izkoristijo za obiske sorodnikov in prijateljev.

Vsako leto se jim pridruži tudi velika večina vrtčevskih otrok, zraven katerih se maskirajo starši. Ker je zadnjih nekaj let povorka še v Zavrču, se pokažejo tudi tam.

Priprave na sodelovanje v obeh povorkah se začnejo že hitro po novem letu. Najprej se učenci skupaj z učiteljicami dogovorijo, v kaj bi se sploh radi našemili. Ko dorečejo skupinsko masko, pa se začne izdelovanje kostumov, ki jih učenci izdelajo sami. Pri tem jim pomagajo učiteljice, ki poskrbijo za zahtevnejše dele kostumov. Vseh 105 otrok iz obeh lokacij vrtca se je skupaj s starši in vzgojiteljicami prelevilo v pave. Na povorki je letos sodelovalo 230 učencev iz Zavrča in Cirkulan. Završka šola je predstavila zgodbo pravljice Hrestač in obiskovalce popeljala v fantazijsko zgodbo o Mišjemu kralju in doživetjih v svetu slaščic.

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300