Na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo ŠC Ptuj se izobražujejo tudi bodoči kadri v gostinstvu in turizmu. Gastronomi so svoje znanje in spretnosti ob pomoči učiteljev prikazali na zaključnem kulinaričnem dogodku v učilnici za strežbo. Gostom so postregli zdravilno pijačo kombuča (fermentirani čaj) in testenine po recepturi kuharske mojstrice Ane Roš. Trgovci so poskrbeli za promocijsko gradivo, podjetje Engrotuš pa je brezplačno prispevalo surovine.
»V učilnici za strežbo oz. 'restavraciji v malem' naši dijaki pripravljajo jedi pred gosti, prav tako so poskrbeli za vso postrežbo osvežilnih napitkov in njihovo dekoracijo. Na tak način jim omogočimo delovne pogoje, podobne tistim v restavracijah in gostilnah. To je zares zelo pomembna izkušnja, veliko se naučijo, premagajo tremo,« je povedal Zlatko Kekec, učitelj strežbe in kuharstva, ter dodal, da je letošnja generacija izjemno uspešna, spoštljiva in zavzeta za delo ter učenje. »Prepričan sem, da bo večina izmed teh 12 dijakov tudi v bodoče ostala v gastronomiji. Je pa res, da je veliko odvisno tudi od lastne angažiranosti, ciljev in želja. Kadri v gostinstvu in turizmu so zelo iskani, zato si želimo v prihodnje še višji vpis.«
Preberite več v Štajerskem Tedniku