Nagrade z nekoč najprestižnejšega festivala v regiji
Kultura
Tipografija

Na letošnjem 69. festivalu Sterijino pozorje 2024 je predstava Milana Ramšaka Markovića Deževen dan v Gurlitschu v režiji Sebastijana Horvata in koprodukciji Mestnega gledališča Ptuj in Prešernovega gledališča Kranj prejela kar pet nagrad.

Milan Ramšak Marković je prejel nagrado za besedilo sodobne drame, Darja Reichman nagrado za igro, za vlogi Maruše in Marte, Borut Veselko nagrado za igro, za vlogo Jokla, Urednika in Starejšega policista, Igor Vasiljev za scenografijo uprizoritve in Belinda Radulović za kostumografijo uprizoritve. Festivalske nagrade so podelili na sklepni slovesnosti festivala, ki je bila 3. junija in ki se je je udeležil tudi direktor MG Ptuj Peter Srpčič, ki je povedal, da so izjemno veseli in ponosni na nov uspeh slovenskega oz. ptujskega in kranjskega gledališča.

V času nekdanje skupne države je bil festival Sterijino pozorje eden najprestižnejših tovrstnih festivalov v regiji, kot festival jugoslovanske dramatike. Letošnji, že 69. festival pa je na nek način spomnil na tiste čase, saj so s predstavami sodelovale skoraj vse države, ki so nastale po razpadu nekdanje skupne države. „Zelo veseli smo, da smo bili ob eni od srbskih predstav, tisti, ki smo zaznamovali ta festival, ker je bila naša koprodukcijska predstava Deževen dan nagrajena s kar petimi Sterijinimi nagradami. Izjemno veseli smo, ker so to naše prve Sterijine nagrade, ki jih imamo v našem gledališču. Številka pet pa mi je še posebej ljuba, ker smo se lani vrnili s petimi nagradami z Borštnikovega srečanja, na katerem tudi letos sodelujemo z dvema predstavama. Ne bom rekel, da si tudi letos želimo pet nagrad, veseli bomo vsake posebej,“ je pred prvo predstavo na Borštnikovem srečanju povedal direktor MG Ptuj Peter Srpčič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300