Najboljše vinogradniške lege gole, protitočna obramba ostala na tleh
Črna kronika
Tipografija

V minulem tednu je bila v Podravju kar dvakrat huda ura. V ponedeljek se je neurje z močnim nalivom zneslo nad zahodnimi Halozami, v petek popoldan je na Dravskem polju padala toča velikosti oreha, ponekod še večja. V Halozah je nevihtna celica s točo prizadela Gorco, del Jablovca ter segla do centra Podlehnika.

Podlehniški župan Sebastian Toplak se sprašuje, na kateri točki je zatajila protitočna obramba. »Občine smo pogodbe podpisale, po neuradnih informacijah, naj bi zadeva obtičala na kmetijskem ministrstvu.« Ali je zaradi prepočasnih birokratskih mlinov nastala škoda, ki bi se ji bilo mogoče izogniti? Po oceni podlehniškega župana da, saj da je šlo za nevihtno celico, pred katero bi se lahko ubranili s protitočno obrambo.

Veliko škode je toča povzročila tudi v občini Kidričevo, kjer so ledene krogle poškodovale več streh in avtomobilov. Klestile so po poljščinah in vrtovih, sadnem drevju in drugih nasadih. Čez polje v Apačah proti občini Videm je nastal pas, kjer so imele ledene krogle največjo moč. Koruza je potolčena, enako buče, nevihta je oklestila skoraj dozorelo zrnje ječmena in pšenice. (Foto: Gasilci Kidričevo)

Podrobneje jutri v tiskani izdaji Štajerskega tednika.

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300