SONČNA SOBOTA NA JANČAH OBETA VROČO OTVORITEV SEZONE NAJVEČJIH ZABAV V HRIBIH
Družba
Tipografija

Zadnjo soboto v maju se v slovenske hribe ponovno vrača že težko pričakovana serija nepozabnih hribovskih zabav »Laško Gremo v hribe«, ki letos prinaša še več zabave, pustolovščin in nepozabnih trenutkov na šestih idiličnih slovenskih vrhovih. Akcija, s katero bomo ljubitelji narave skupaj odkrivali čudovite kotičke naše domovine, bo znova polna hoje, prijetnih druženj in nepozabnih zabav.

V soboto, 25. maja, se povzpnemo do Planinskega doma na Jančah

Sobotna vremenska napoved za Janče je ugodna. Zaradi jeklenega duha neustavljivih hribolazcev pa bodo vsi dogodki Laško Gremo v hribe potekali v vsakem vremenu.

Prva destinacija letošnje sezone bo torej Planinski dom na Jančah, s svojimi 792 metri nadmorske višine najvišji ljubljanski hrib. Proti vrhu se bomo povzpeli v soboto, 25. maja, zabavni program, ki se bo letos začel že ob 9:30, pa bo znova postregel s tremi vrhunskimi koncerti. Zaigrali nam bodo namreč Špela Grošelj, Miran Rudan in ansambel Pogum! Čaka nas tudi izjemna zabava z Aktualovo Galamo, Petkovo pumpo, radijskimi in TV voditelji ter številnimi zabavnimi animacijami, ki bodo trajale vse do 14:00. Brez skrbi, na vrhu vas bo znova čakala tradicionalna pijača dobrodošlice – Laško 0,0. Se vidimo na Jančah!

Laško Gremo v hribe – program letošnje, že 15. sezone

 

Letos se bomo podali na šest čudovitih vrhov, kjer nas bodo spremljali slovenski glasbeniki in estradniki, ki bodo poskrbeli za odlično vzdušje:

 

Planinski dom na Jančah (sobota, 25. maj 2024): Špela Grošelj, Miran Rudan in Ansambel Pogum.

Planinski dom na Boču (sobota, 8. junij 2024): Natalija Verboten, SKaTER in Ansambel Petan.

Vojkova koča na Nanosu (sobota, 22. junij 2024): Rebeka Dremelj, Vili ResnikAnsambel Viharnik in Veseljaki.

Dom na Šmohorju (sobota, 13. julij 2024): Saša LenderoDejan Dogaja Band in Gadi.

Dom na Uršlji gori (sobota, 10. avgust 2024): Alya, Marko Vozelj in Ansambel Juhej.

Planica (sobota, 31. avgust 2024): Nuša DerendaAndrej Šifrer in Slovenski zvoki.

 

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
15. sezona Laško Gremo v hribe bo LEGENDARNA!
Gremo v hribe

 

Laško legende in legendarne slovenske znamke

Poleg izjemnih glasbenih izvajalcev bodo pod okriljem legendarne znamke Laško letos v hribih z nami tudi mnoge slovenske legende z različnih področij delovanja, ki so nam Slovencem s svojim ustvarjanjem in udejstvovanjem pustile trajen in neizbrisen pečat, za kar se jim bomo na vrhu hriba skupaj družno zahvalili.

Na Janče se bo tako z nami podal tudi legendarni slovenski košarkar Dušan Hauptman, ki je bil dolga leta razpet med domačo Litijo in klubsko Ljubljano – tako kot Janče, ki so z ene strani ljubljanski, z druge pa litijski hrib. Legendarno desetico »Duleta Trico« bo pred planinskim domom pozdravil tudi mladinski pogon lokalnega KK Janče in predstavniki KZS, kot predstavnik OKS in član Zlatorogove športne družine pa se nam bo tokrat pridružil še olimpijec, biatlonec Lovro Planko.

V hribih tudi letos ne bodo manjkale legendarne pumparice, ki se jim letos pridružujeta še kultni Alpinin gojzar, izdelan posebej za Laško Gremo v hribe, pohodniki pa bodo lahko testirali tudi Elanova nova, inovativna in okolju prijazna električna kolesa Mantis.

Skozi zabavo skrbimo tudi za naravo!

Gibanje Laško Gremo v hribe s seboj vseskozi nosi tudi poslanstvo trajnosti in družbene odgovornosti. V skrbi za ohranjanje narave neokrnjene tudi za naslednje rodove, so na vseh dogodkih že leta v uporabi posebni kozarci za večkratno uporabo iz recikliranih materialov, letos pa je na pobudo in pod okriljem Pivovarne Laško ter partnerjev v življenje stopil nov, edinstven naravovarstveni projekt Laško Bivak za bele vrhove . V letošnji sezoni bomo tako v slovenskih hribih in dolinah zbirali prazne pločevinske, recikliran aluminij pa bo nato prihodnje leto, ob 200-letnici Pivovarne Laško, uporabljen pri izdelavi in postavitvi treh novih bivakov v slovenskem visokogorju. Vaša zabava danes pomeni zavetje jutri. In vsaka pločevinka šteje!

Več o akciji si lahko preberete TUKAJ.

 

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško, laško
Zbirali bomo pločevinke za postavitev treh bivakov v slovenskih gorah!
Pivovarna Laško

 

V hribe na potep z Leo

V letošnji sezoni se nam bo v hribih pridružila tudi priljubljena voditeljica Lea Mederal Gams, ki jo hribolazci gotovo poznate iz oddaje "Potep z Leo" na Aktual TV in TV Veseljak Golica. Lea bo pred vsakim pohodom povabila enega od estradnikov, ki bodo nastopali na naših vrhovih, da se ji pridruži na poti do nove točke. Njene oddaje bodo tako vedno polne zanimivih posameznikov in zgodb iz zaodrja njihovih življenj.

 

V torkovi oddaji Potep z Leo na Aktual TV in pri vzponu na Janče se je Lei pridružila zgovorna Špela
V oddaji Potep z Leo in pri vzponu na Janče se je prejšnji teden voditeljici pridružila zgovorna Špela Grošelj
Potep z Leo

 

Splača se postati ambasador "Laško Gremo v hribe"!

Akcija "Laško Gremo v hribe" ponuja tudi izjemno priložnost, da postanete ambasador tega vseslovenskega gibanja. Ambasadorji gibanja Laško Gremo v hribe so za svoj trud pri premagovanju višinskih kilometrov skozi spomladansko-poletno sezono nagrajeni s čudovitimi razgledi in nepozabnimi izkušnjami, poleg tega pa so na koncu deležni še praktičnih daril in drugih prednosti ter ugodnosti.

 

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
V lovu za laskavim nazivom "Ambasador gibanja Laško Gremo v hribe" bomo znova zbirali žige!
Sviglo Production

 

Lanski ambasadorji so na zaključnem dogodku poleg diplome in pohodniških palic dobili tudi priložnost ogleda uvodne tekme slovenskih košarkarjev na svetovnem prvenstvu kar s strehe planiškega nordijskega centra. Pivovarna Laško pa je zanje januarja letos v Laškem pripravila smeha, glasbe in dobre zabave poln ekskluziven dogodek, na katerem so prvi izvedeli za lokacije in nastopajoče v novi, 15. sezoni Laško Gremo v hribe.

Ambasadorska vloga je odlična priložnost za vse, ki radi delite svojo strast do narave in aktivnega življenja ter želite biti del navdihujoče skupnosti pohodnikov. Do tega laskavega naziva pridete tako, da zberete 12 žigov s slovenskih hribov – vsaj 5 z letošnjih dogodkov Laško Gremo v hribe, ostalih 7 pa poljubno s seznama vrhov Zlatorogove transverzale ponosa ali drugih hribov.

 

Podrobnejše informacije o tem, kako postati ambasador sezone 2024, najdete TUKAJ.

 

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
Ob zaključku 14. sezone so si ambasadorji lahko uvodno tekmo svetovnega prvenstva v košarki ogledali kar s strehe Nordijskega centra Planica!
Sviglo Production

 

Skupaj ustvarjamo nepozabne spomine

Pivovarna Laško skupaj z Aktualom in Veseljakom vabi, da se pridružite akciji "Laško Gremo v hribe" in doživite čarobnost slovenskih vrhov. Ne zamudite priložnosti, da postanete del tega edinstvenega dogodka, ki povezuje ljudi, naravo in zabavo.

Ne glede na to, ali ste izkušen pohodnik ali ljubitelj narave, "Laško Gremo v hribe" ponuja nekaj za vsakogar. V hribih skupaj ustvarjamo nepozabne spomine in skrbimo za naše okolje! Za več informacij obiščite gremovhribe.si.

 

gremo-v-hribe, radio-aktual, nagradna-igra, pivovarna-laško-union, laško
Na najboljših hribovskih zabavah tudi letos ne bodo manjkali Klemen Bunderla in drugi radijski ter televizijski voditelji.
Sviglo Production

 V spodnjem posnetku pa si lahko ogledate nekaj utrinkov iz lanske, nepozabne sezone:

 

 
 
 
 
aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300