Varnostne razmere v treh slovenjegoriških občinah
Črna kronika
Tipografija

V treh občinah, Trnovski vasi, Destrniku in Svetem Andražu, se je leta 2023 zgodilo 48 prometnih nesreč, kar sta dve manj kot leto pred tem. Njihova statistika bi bila pravzaprav precej dobra, saj so se z izjemo tragične prometne nesreče, ki je v lanskem juliju pri Destrniku vzela dve mladi življenju, v veliki večini (39) končale zgolj z materialno škodo ali z lažjimi poškodbami udeležencev.

Spomnimo, da se je huda prometna nesreča zgodila na poletno nedeljsko jutro v destrniškem naselju Janežovski Vrh na regionalni cesti od Lenarta proti Ptuju, ki že dolgo slovi po svoji dotrajanosti, a je država še kar ni uvrstila med svoje prioritete za sanacijo. Vozilo, v katerem sta bila 19 in 18 let stara fanta, je zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Voznik je umrl na kraju nesreče, njegov sopotnik pa naslednji dan v bolnišnici.

Sicer pa ptujski policisti varnostne razmere v vseh treh občinah ocenjujejo kot ugodne stabilne. Številke namreč ne kažejo bistvenih odstopanj od tistih iz leta 2022, čeprav so policisti PP Ptuj obravnavali več različnih kršitev zoper javni red in mir ter splošno varnost ljudi in premoženja, kar pa bi morda lahko pripisali njihovemu poostrenemu nadzoru in večji pozornosti občanov do teh kršitev.

Najprej se ustavimo pri kaznivih dejanjih. Na Destrniku so jih lani obravnavali 25, lani pa 29, v Trnovski vasi 12, kar je eno več kot leta 2022, v Svetem Andražu pa sedem, prav tako eno več kot predlani, ko so jih šest.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300