Oder, ki cveti in navdušuje že deseto leto
Družba
Tipografija

V športni dvorani OŠ Breg je oder slovenske pesmi 9. aprila sestavilo 22 mladih pevcev, 21 pevk in en pevec, ki so navdušili v 20 posamičnih nastopih in enem pevskem duetu. To je bil cvet pevskih upov iz ptujskih osnovnih šol: OŠ Ljudski vrt s podružnico Grajena, OŠ Olge Meglič, OŠ Breg in OŠ Mladika.

Občinstvo so navdušili ne samo s petjem, temveč tudi z odrskim nastopom, svojo sproščenostjo. Tudi ta predizbor projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo je pokazal, da se za slovensko pesem, glasbo in besedo ni bati. Spodbudno je, da je prav ta projekt marsikaterega udeleženca spodbudil k odločitvi za pevsko izpopolnjevanje. Pri nekaterih pa tudi spodbudil tekmovalni duh, njihovi dosežki na domačih in tujih pevskih tekmovanjih so tudi spodbuda za druge, za njihovo pevsko rast. Tudi v 10. sezoni prevladujejo dekleta, fantje na odru projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo so zelo redki. Tako je bilo tudi na ptujskem predizboru. Iz vsake osnovne šole sta v polfinale napredovala dva pevca, razen pri OŠ Olge Meglič, ki je v tej sezoni sodelovala le s pevkami v višji kategoriji, ki so se še posebej izkazale s svojimi izjemnimi nastopi in za katere bi morali pravila projekta spremeniti, da bi jim lahko prisluhnili tudi v polfinalu oz. finalu 10. sezone.

Mlade pevce je v imenu OŠ Breg, letošnje gostiteljice predizbora, pozdravila nova ravnateljica te šole Jasna Brec. V tem šolskem letu so gostili že nekaj prireditev, z veseljem pa tudi predizbor projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, je povedala. Vsem je zaželela veliko uspeha v njegovem nadaljevanju.

V polfinale so se uvrstili: Lara Kupčič (mlajša kategorija) in Eva Vrabič (starejša kategorija) iz OŠ Ljudski vrt, podružnica Grajena, Zora Voglar (mlajša kategorija) in Mojca Ivanuša (starejša kategorija) iz OŠ Mladika, Nuša Arnuš (starejša kategorija) iz OŠ Olge Meglič, Tibor Lapi (mlajša kategorija) in Lea Petrovič (starejša kategorija) iz OŠ Ljudski vrt ter Danina Zarić (mlajša kategorija) in Vita Stanovnik (starejša kategorija) iz OŠ Breg.

Mlade pevce bodo na sodelovanje v 10. sezoni projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo spominjala praktična darila Vivapen in Target.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

 

 

 

 

radioptuj300